Як обрати свою першу модель

Привiт усім, хто вирішив присвятити частину свого вільного часу привабливому та інтелектуальному хобі – колекціонуванню стендових моделей бойової i не дуже бойової техніки. Стендовi моделi не плавають, не літають (інодi літають), не їздять та не стріляють, вони найбільш вірно відтворюють прототип, зменшений на розмір масштабу.

Що обрати: панцерники чи літаки, кораблі, автомобілі, фігурки вояків усіх часів і народів..?

Кожна поважна фірма-виробник випускає декілька, а іноді усі з вищеозначених тем, та ще й в різних масштабах. За власною звичкою знаю – іноді виникає бажання зібрати одразу все. Після перегляду чудової стрічки «Володар морів» я збирався будувати дерев’яні моделі човнів, а голівудський Манфред Фон Ріхтгофен з «Червоного барона» надихнув на Першу Світову… А ще є стрічка «В бій ідуть тільки «старікі», книжки про морські баталії при Трафальгарі, Цусимі чи Мідуеє, великі танкові битви від Курської дуги до Близькосхідних війн. Всього й не згадати, але запам’ятайте – не можливо охопити неосяжне!

Зупинити вибір теми колекції здатні лише здоровий глузд і Ваші заощадження! Я не можу підказати, яку першу модель придбати (це зробить Ваша уява), але я впевнений – ця модель не повинна бути найбільшою, найскладнішою чи найдорожчою. Невдале складання занадто важкого для початківця набору може привести до протилежних наслідків – зовсім відбити бажання збирати моделі. Чим більше моделей Ви складете, тим краще буде виходити і тим прискіпливішим буде Ваш погляд до першого творіння. Нарешті настане той час, коли Ви переконаєтесь, що перша модель зроблена досить невдало, І Вам стане шкода як що не грошей, то часу, витраченого на неї. Прихильникам авіації раджу починати з одно гвинтових літаків чи простих реактивних винищувачів. Виробники з Китаю пропонують цілу низку таких моделей. Фірма HobbyBoss випускає найбільш впізнаванні винищувачі Другої Світової війни, які складаються всього з 15-20 деталей.

Вважаю за необхідне попередити, що судномоделізм та літаки Першої Світової війни є найскладнішими з усього переліку тем для моделювання. Почніть з панцерників в масштабі 1:35 чи 1:72, хоча насправді добре зібрати і пофарбувати важко будь яку модель будь якого масштабу. Бажаю Вам дійсно творчих успіхів у дуже цікавій справі: вивчення історії, розвитку техніки та фантазії.


Залиште свій коментар
Ваше ім'я
Електронна пошта
Коментар