Пам'ятники Великої Вітчизняної війни в моделях. Київ

Київ - Місто-герой, і звання це здобуто нашими дідами та прадідами в тяжкій і самовідданій боротьбі з сильним, хоробрим і вмілим ворогом, а від того, перемога втричі почесна і вагома. Багато подвигів наших солдат тієї війни, зафіксовані і враховані, але більша частина героїчних вчинків невідома, а герої залишаються безіменними - вони не вважали бойову роботу чимось героїчним або з неймовірним. Саме таким «робітникам» війни і ставлять пам'ятники у вигляді бойової техніки, навічно застиглої на постаментах.

З боку Лютізького плацдарму, першими в Київ увірвалися танки по вул. Сікорського (стара назва вул. Танкова), і не дивно, що пам'ятник Героям-визволителям Києва - танк. На проспекті Перемоги, між станціями метро Берестейська й Шулявська на постаменті знаходиться Т-34-85, легендарна тридцятьчетвірка.



Радянський середній танк:

Т-34-85 від ARK Models в масштабі 1:35

T-34-85 (зразка 1944 р) від UNIMODELS в масштабі 1:72

T34/85 (зразка 1944 р) від Dragon в масштабі 1:35

Т-34/85 з гарматою С-53 від UNIMODELS в масштабі 1:72

Наступний пам'ятник воїнам, які загинули при визволенні Києва, знаходиться поруч з братською могилою. 74 полеглих бійців і молодших командирів по вул. Булгакова на Південній Борщагівці. Рідкісний для тих часів випадок, коли обеліском став зразок техніки не радянського виробництва, та ще й не звичайна машина, а вилита із бронзи.



Американський армійский джип:  

Willys MB від HASEGAWA в масштабі 1:24 

Willys MB від TAMIYA в масштабі 1:35

Ще один автомобіль встановлений як пам'ятник воїнам-автомобілістам на Московській площі. На постамент, своїм ходом заїхав двовісний трудяга ЗІС-5, вироблений ще в 1941 році і відреставрований до діючого стану. Дивлячись на цю машину, самі-собою згадуються слова з пісні «... мы вели машины, объезжая мины, но баранку не бросал шофер...»


Радянська вантажівка:  

ЗІС-5 від Zebrano в масштабі 1:72

Перелік військової техніки, застиглої на постаментах, був би неповним без літаків. Пам'ятник воїнам-авіаторам, які загинули в небі Васильківщини - три винищувачі І-16, що штурмують ворожі колони під час оборони Києва у 1941 році - такі вдалося знайти на старій Одеській трасі біля села Барахти.



Радянський одномоторний поршневий винищувач:

І-16 тип 5/6 від Amodel в масштабі 1:72 

І-16 тип 28 від ICM в масштабі 1:72

Іспанський одномоторний поршневий винищувач:

І-16 тип 5/6 від Amodel в масштабі 1:72

Наші пам'ятники - уособлення гордості за справи наших предків. Кожен з нас здатний відтворити в моделі військову техніку, що допомагала знищити фашизм. Моделісти-початківці, нехай спробують зібрати модель з коробки, більш досвідчені зможуть імітувати постаменти, а для завзятих збирачів моделей цілком можливим завданням стане точна деталізація та фарбування пам'ятників Великої війни. Надсилайте фото своїх робіт і ми опублікуємо їх у спеціально створеній галереї.

 


Залиште свій коментар
Дм (2015-10-09 14:00:49)
колорадська лента зайва
Ваше ім'я
Електронна пошта
Коментар