Нетривіальні подарунки. Що подарувати жінці на 8 березня, коли набридли квіти?

Березень - підступний місяць. У котів в березні повним ходом відбуваються «співи», а жінки протягом багатьох десятиліть саме в цей місяць влаштовували різні марші, мітинги. Зауважте, свої права вони відстоювали саме 8 березня.

З чого почалася історія свята?

Чому жінки обрали саме 8 березня для мітингів за свої права і для свого свята, нікому не відомо. Може перші теплі дні після зимової депресії спонукали жінок влаштовувати марші. Або інша причина була «стусаном» вийти на вулицю з гаслами.

Відповідно до найпопулярнішої версії виникнення свята, саме в цей день в 1857 році відбувся «марш порожніх каструль» в Америці. Одні люди стверджують, що в марші брали участь текстильщиці. Вони намагалися залучити суспільство до важких умов роботи, ненормованим графіком і низьку оплату праці жінок. Інші розповідають, що марш влаштували домогосподарки, чия праця не сприймалася всерйоз і її взагалі не вважали роботою.

Веселіша, можливо, провокаційна версія виглядає трохи інакше. Марш дійсно був в США, але його влаштували жінки легкої поведінки. Їх мітинг мав незвичайні вимоги - вони хотіли, щоб виплатили зарплату морякам, яких ці дами обслуговували в борг. Мабуть, набридло їм слухати обіцянки чоловіків, вирішили взяти ситуацію в свої руки.

У 1894, 1895 і 1896 роках пані цієї ж професії також влаштовували марші в Європі і Америці, і знову 8 березня. Вони вимагали створення профспілок і надання їм тих самих прав, що у жінок, які працюють на фабриках. Але, мабуть не відбулося.

Найпопулярніша версія свята - в 1910 році Клара Цеткін і Роза Люксембург в Копенгагені на конференції знову підняли питання про рівні права з чоловіками. І їх підтримали. Перші кілька років 8 березня жінки виходили на вулиці з мітингом, нагадуючи про свої вимоги.

Існує також версія, що на початку березня відзначається єврейський жіноче свято Пурим і тому жінки вибрали саме березень. Нібито в 1910 році саме 8 березня він відзначався. Можливо, збіг, але свято прижилося і було затверджено ООН в 1977 році.

Подарунки мамі, дружині і тещі до 8 березня

Важко чоловікові вибрати відповідні подарунки своїм жінкам на 8 березня, щоб вони не образилися. Купити стандартний подарунок квіти і шоколад - банально. Хоча, можете спробувати. Продавчині квіток будуть щасливі вранці 8 березня, коли натовпи чоловіків навперебій будуть розбирати у них квіти. Але, у нас є кілька цікавих ідей для подарунків вашим дамам.

Що подарувати мамі, дружині, тещі? Всі жінки рано чи пізно починають захоплюватися рукоділлям і отримують від цього задоволення. Якщо ваша жінка вже захоплена якимось видом прикладного мистецтва, замість квітів подаруйте їй щось пов'язане з її захопленням.

А якщо вона ще не знайшла хобі для себе, можете подарувати їй набір для вишивки бісером.

В заалежності від її вподобань, ви можете підібрати унікальний малюнок для неї. Це ж стосується мами і тещі. Навіть якщо вони спочатку обуряться такому подарунку, повірте, через кілька місяців вони зацікавляться вишивкою. І, можливо, до наступного свята похваляться готовою картиною.

Подарунки доньці на 8 березня

Для зовсім маленької дівчинки подарунок краще узгодити з її мамою. А починаючи з 3-річного віку, можете дарувати подарунки за власним смаком. Наприклад, якщо дитина просить вихованця, а у вас або у дружини алергія на шерсть - відмовити? Засмучувати свою принцесу не хочеться. Можете подарувати дитині собаку-робота, яку вона буде дресирувати.

Якщо вона любить постійно змінювати вбрання на своїх ляльках і іграшках, сміливо можете їй дарувати ляльку-наряжайку. Ваша дівчинка буде в захваті.

Дівчаткам 5 років можна подарувати більш екзотичну іграшку-тваринку ручну мавпочку.

Ваша дочка полюбляє казки? Про рибака і рибку, Білосніжку і сім гномів, Бременські музиканти та інші. Вона може деякі сюжети, особливо споруди, відтворити вдома. У нас на сайті є будови середньовічного міста: мисливський будиночок, в якому могла ховатися Білосніжка від злої мачухи; школа, яку відвідував Буратіно; млин з «Кота в чоботях»; головні ворота, через які Бременські музики тікали від короля.

Школяркам можна також підібрати оригінальний подарунок. Якщо вона захоплюється ляльками і любить облаштовувати їх побут, найкращим подарунком будуть лялькові будиночки і окремі елементи декору до них. Так вона зможе влаштовувати чаювання для іграшок, як в кращих будинках Лондона.

Можливо, ваша дочка любить гаджети і різні електронні пристрої і не уявляє свого життя без танців? Портативний танцпол не пропонуємо. Є більш цікава пропозиція — радіокерований робот, який також любить танцювати і може бути офіціантом.

Це наші варіанти не банальних подарунків на 8 березня. Ви можете знайти у нас на сайті ще всякі цікаві штуки, які можуть сподобається вашим старшим і молодших дамам. А якщо не хочете виділятися, ваше право - можете 8 березня поповнити ряди чоловіків, що беруть штурмом квіткові магазини!


Залиште свій коментар
Ваше ім'я
Електронна пошта
Коментар